A blog section where general information, current news, developments and trends are shared for professionals in the field of communication and marketing and for those who are interested in this area.

YOUTUBE & VIDEO PAZARLAMA

|

Siz bu satırları okurken Youtube’a 1 saatlik video yüklemesi yapıldı. Her günün her dakikasında 60 saatlik video yüklemesi yapılıyor Youtube sitesine. Pazarlama dünyası 2017 yılının video yılı olacağını konuşuyor. Sayılardan da anlaşılacağı üzere iletişimde son trend ”Video Pazarlama”.

2019 yılına kadar internet trafiğinin %80’in üzerinde video trafiği olacağı düşünülmekte. Bu öngörülerden yola çıkan Cisco şirketi “video saldırısı” ile başa çıkabilmek için routerları üzerinde yeniden mühendislik çalışmaları yapmaya başladı. Günümüzde 17:00’dan sonra internet trafiğinin yarısından fazlası video trafiği olarak tüketilmekte, bu tüketimi arttıran unsurların başında, Youtube ve Netflixgibi video platformlarına tüketiciler tarafından çok ilgili duyulması gelmektedir.

Video trafiğinin bu kadar artmış olması, Web’in nereye gittiğini göstermektedir. Pazarlama profesyonelleri için Youtube Pazarlaması dijitale, özellikle de videoya evrilen günümüz trendlerinde fark yaratabilecek, rakiplerin önüne geçirecek stratejik adımı attıracak yaratıcı bir mecradır. Bu nedenle hemen şimdi stratejiler geliştirip, adım atmak gerekmektedir.

Erken davranıp gerekli çalışmaları yaptığınızda rakiplerinizin durumu farkedip çalışma içerisine giresiye kadar sizin videolarınız Youtube’da popülerleşmiş ve bu sayede Google sıralamasında önemli bir yükseliş elde etmiş olacaksınız. Bunu bir kere yaptığınızda rakibinizin sizin rekorunuzu kırarak öne geçmesi inanın çok zor olacaktır. Google sıralamasına organik olarak önlerde olmanın altın değerinde olduğundan bahsetmeye bile gerek yok.

Google sıralamasından bashetmişken yapılan araştırmalara göre arama sonuçlarında en üstte çıkan linkin tıklanma oranı %46, ikincisi %25 civarlarında, üçüncüsün ise %13 olduğu tespit edilmiştir. Sonuçlar göstermektedir ki diğer tüm sonuçlar (reklamlı ve organik) %16’lık bir dilim içerisinde savaş vermektedir. Reklamlı linkler ise sadece %5 gibi bir oranda trafik almaktadır. Bu da “Reklam Körlüğü” olarak adlandırılan bir sıkıntıya işaret etmektedir.

Tüm bu değerlendirmeler ışığında organik çalışmaların ve buna kuvvetli şekilde etki eden video-youtube pazarlamanın önemi net bir biçimde ortaya çıkmaktadır. Hızla gelişen dünyamızda öne geçmek, büyük bir adım önde olmak, katlanarak artış gösterecek atılımın başlangıcı olacaktır.

Back to blog