A blog section where general information, current news, developments and trends are shared for professionals in the field of communication and marketing and for those who are interested in this area.

YENİ TREND P2P

|

Kulaktan kulağa pazarlama ve doğrudan pazarlamanın bir karması olan “Peer to Peer Pazarlama” en iyi satıcı, markayı kullanıp memnun olan müşteridir prensibinden yola çıkmaktadır.

Peer to Peer” müşteriyi markanın elçisini konumuna getiren pazarlama tekniğidir. P2P pazarlamada müşteriler, erişim ağlarında olan potansiyel müşterileri markaya yönlendirmeleri için desteklenmekte, çeşitli ödül mekanizmaları uygulanmaktadır.

 

Geçtiğimiz yıllarda markalar sadece genel kitle iletişim araçları sayesinde tüketicilerine ulaşırlardı. Bu mesajlar genel kitleye hitap edecek şekilde dizayn edilip yayınlanırdı. Ancak günümüz teknolojisi sayesinde bu mesajların kişiselleştirilerek tüketicilere ulaştırılması olanağı doğdu. Sosyal medya platformları sayesinde markalar hedeflerinde bulunan kitleye doğrudan mesaj ulaştırabiliyor ve karşı taraftan bu mesaja ne gibi bir tepki verildiğini görebiliyorlar.

Bu sayede tüketiciler sadece markalardan gelen mesajı değil, tanıdıklarının, güvendikleri insanların marka hakkındaki yorumlarını okuyarak satın alma davranışına girerken kendilerini daha güvende hissedebiliyorlar.

 

Markalar P2P tekniklerinden neden faydalanmalılar?

 

1. Farklılaşma: 30’lu yaşlarındaki bir kadını motive eden şey ile, 60’lı yaşlarının sonlarında olan bir büyükanneyi motive eden şeyler birbirinden tamamen farklıdır. Buradan da anlaşılacağı üzere, iki kişiye aynı pazarlama stratejisi ile yaklaşmak verimsiz olacaktır. Burada verimi arttıracak olan husus her bir kişinin ihtiyacını doğru belirleyip ona uygun yaratıcı bir içerikle yaklaşmaktır.

2. İlgi Çekici Deneyim: P2P pazarlama size şirketinizin kişiliğini yansıtma olanağı verir. Bugün çevremizde bulunan en çok sevilen markaları düşündüğümüzde muhtemelen çoğunun P2P pazarlamanın içeriğine yaratıcılık ve eğlence katmış olduğunu göreceksiniz. Hedef kitlenizin etkileşimde kalmasına devam etmesi için, eğleneceli ve benzersiz içerikler oluşturmanın önemli olduğu kadar içeriğin inandırıcı ve güvenilir olması da son derece önemlidir.

3. Müşterilerle Etkileşim: Facebook, Twitter, Instagram ve Linkedin gibi bugünün sosyal medya platformlarında tüketiciler fikirlerini beğeniler, paylaşımlar ve yorumlar aracılığıyla duyurabilmektedir. Tüketicilerin sizinle doğrudan iletişime geçmelerine izin vermek, markanız için güven ve güvenilirliği teşvik etmektedir. Tüketicilerin yorumlarına, sorularına ve endişe duydukları konulara cevap vermek markanızı ruhsuz bir yapıdan çıkarıp, kişileştirip tüketici önünde daha sevimli gözükmesine imkan sağlayacaktır.

 

Sonuç olarak P2P pazarlama tüketicilerle uzun soluklu bir ilişki kurar. Müşterileriniz kendilerine bireysel olarak değer verildiğini hissederlerse, size tekrar tekrar dönüş sağlayacaklardır. P2P belirli tüketici grubunu hedefleme, bu tüketicilerle güçlü ilişkiler kurma ve satın alma zamanlarından çok sonraları bile devam eden bir ilişki kurma fırsatı sağlamaktadır.

Back to blog